fbpx

Tudatosság növelése, mint választás? Döntés, mint korlát?

Hozzájárulás … Az igazi hozzájárulás az, amikor megtartod saját magadat, az vagy, aki tényleg vagy, és nem az, akinek mások akarnak látni. Azokban az esetekben, amikor pl. olyan döntést hozol, ami nem logikus, viszont legbelül érzed, hogy helyes olyan alkalmakat teremtesz, melyek tágítják a világodat és erősítik a szétáradó energiát. De olyan esetekben, amikor a logika mellett döntesz, lehet hogy teremtesz egy rövid távú nyerési lehetőséget, de az nem feltétlenül fog tovább vinni. Ha mégis, az akkor sem lesz akkora horderejű, mint egy őszinte cselekedet. Tudatosság növelése? Melyik döntésed teremti a legnagyobb fejlődést – amelyiket valójában szeretnéd, vagy az, amelyiket azért “választasz”, mert mások azt akarják (és itt most beleértem az egódat is, ami ugye tudjuk, hajlamos túlkomplikálni)?

Mi más lehetséges még? Szükséges még egyéb hozzájárulás a részemről? Csináljak valamit másképp? Mi teremtene több könnyedséget és vidámságot, tudatosságot?

Tudatosság növelése kontra egó

Számomra igen egyszerű volt felismerni a különbséget, mert bármilyen döntés előtt hajlamos vagyok a túlagyalásra. Viszont ennek tudatában képes vagyok felismerni, hogy amikor túlagyalok, az nem könnyedség, az egó. Ott nem az funkcionál, hogy vidám, könnyed, tudatos legyek magam és mások számára, hanem az, hogy logikusan a legtöbbet hozzam ki a helyzetből.

De mi van akkor, ha nem mindig jön meg az a viszonzás, melyre számítunk? Mi történik olyankor, amikor csak a sima jelenlétünk elég ahhoz, hogy hozzájárulások legyünk? Persze ez igaz fordítva is, amikor mások adják az energiát? Ha ilyen esetben engeded, hogy az agyad elkezdjen logikázni, hogy “Miért nem kaptam elég pénzt?”; “Miért velem történik ez?” … belépsz a “szegény én, már megint ráfáztam fázisba” … akkor elveszted az energiát / információt, amit eredendően kaphattál volna és átalakítod saját szájízed szerint. Mi történik ilyenkor? Maradsz ott, ahol vagy és stagnálsz tovább, lelassítva az utazást a tudatosság növelése felé, mindaddig amíg nem teremtesz egy újabb lehetőséget, mely kilendíthet az adott helyzetedből elindítva a tudatosság egy teljesen új szintjei felé.

Kezd el megismerni és felismerni önmagad. Ne hagyd, hogy mások kedvük szerint formáljanak szimplán a puszta megjegyzéseikkel. Mindenki egyedi és mindenkinek megvan a saját véleménye. Hogy ezt a véleményt elfogadod, vagy csak egy nézőpontnak / véleménynek tekinted, csak rajtad áll. Igen, ez nem egyszerű – változás, folyamatos változás hiszen, ha elkezdesz valamit, onnantól ahhoz “ragaszkodnod” kell – változás folyamatos változás.

Készen állsz elfogadni, hogy a változás az élet velejárója?

Ha eldöntötted és készen állsz, itt megnézheted, hogyan tudok segíteni Neked a tudatosság növelésében, és abban, hogy elkezdd az utazást Önmagad felismeréséhez és egy Boldogabb Élethez!

A tudatosság növelése egy egészen új világot fog neked mutatni, olyat amit minden pillanatban kedved szerint tudod formálni.

2018-04-02T10:23:49+00:00