fbpx

Tavasz és megújulás 7 lépésben

Tavasz, megújulás, madárcsicsergés … Ha neked is szükséged van a téli szürke hétköznapok után egy kis felfrissülésre, megújulásra, akkor olvass tovább nyugodtan.

Mi szükséges ahhoz, hogy könnyedséggel kezeld a változást és könnyedséggel tudd befogadni az új energiákat, melyeket felhasználhatsz saját tartalékaid feltöltésére? Minden, ami ezt nem engedi, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni? 

Tavasz, frissesség … minden, ami kell

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem a téli hónapok eléggé lenyomnak. Nem mondom, hogy nem élvezem a havat, de hosszú távon a szürkeség, a sötétség, eléggé “megvisel”. Mivel észrevettem magamon a változást – ahogy a tavasz megjelent, a madarak csicseregtek, egyből a kedvem, az energiáim is elkezdtek szárnyalni. Nem hiába vagyok egy nyárias lény. :)Ezek után úgy gondoltam, hogy összegyűjtöm, hogy ilyenkor mit szeretek csinálni, hogy nektek is tudjak tippeket adni, mi is a tavasz és hogyan használhatod a legjobban ezeket a friss energiákat.

Mi az én titkom a tavaszi megújuláshoz?

 1. Nagytakarítás kívül, belül
 2. Rázd fel magad
 3. Kezdj bele valami újba
 4. Menj és keress magadnak egy kedvenc fát
 5. Szabadulj el mindentől
 6. Agyalj még többet
 7. Kényeztesd a tested

És akkor most nézzük kicsit részletesebben, hogy mit is takarnak ezen lépések.

Mindenhol, ahol beragadtál és nem engeded magadnak, hogy elengedj és megújulj, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

1. Nagytakarítás kívül, belül

Ezalatt tényegesen a környezetedben és a bensődben lévő nagytakarítást, de minden esetre, legalábbis a takarítást értem. Minden kis lépés egy nagy lépés, ne eledd. Akkor csapjunk is bele.

 • Engedd el azokat a dolgokat, melyek nem működnek

Válassz olyan “megoldásokat”, melyek más eredményt hoznak. De úgy is mondhatnám, válassz más irányvonalakat, lehetőségeket. Ugyanazoktól a döntésektől, választásoktól, ne várd, hogy bármi is változni fog. Vedd észre, hogy mik azok a dolgok, melyek nem működnek a TE életedben, a TE valóságodban. Jegyezd fel, hogy min agyalsz újra és újra!

 • Hozz meg olyan választásokat, melyeket eddig halogattál

Jegyezd fel azon halogatásaid, melyek már üldöznek szinte évezredek óta. Kérdezd meg magadtól, hogy biztos olyan fontosak ezen dolgok, melyek már évezredek óta a listádon vannak? Biztos, hogy Te akarod őket, vagy valaki más? Kihez tartoznak ezen feladatok? Nos, hagyok neked időt, hogy elmélkedj…

 • Nézd meg, hol vagy beragadva és kezdd el más szemmel nézni

Ne vegyél mindent nyilvánvalónak. Az utóbbi időben saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen is az, amikor egy szónak több nézőpontja is van.

Engedd meg, hogy elmagyarázzam: eltűnt a kulcsom és nem találtuk sehol. Ekkor jött a pillanat, amikor a megérzéseidre hagyatkozva elkezded keresni. Persze jön a válasz, szennyes. A szennyes milliószoros áttúrása után sincs semmi, jön a kételkedés. Alternatív megoldás … Öcsi, légyszi, nézd már meg, hol látod a kulcsot. Szennyes … ahan, gondolom magamban … ott már ezerszer kerestem, nincs. Aztán a kontroll feladása után, hogy megtaláljam, egy sima pakolásnál kiderül, hogy egy szennyesbe szánt pulcsi zsebében megtalálom a kulcsot. Gondold végig, ebben az esetben, hány értelmezése van annak, hogy szennyes? És hiába Akasha, vagy felsőbb én … az ő értelmezésük teljesen más, mint a tied. A kérdés csak az: Hajlandó vagy az ő értelmezésüket esetleg tágabban értelmezni? 

 • Add tovább, ami már nem kell

Amikor a tavasz új dolgokat hoz, biztos, hogy kell a régi (amire már nem is emlékszel, honnan van, nos akkor biztos, nem lehet annyira fontos)? És ezt most értsd mindenre. Nem kell, hogy specifikus legyen, nem kell, hogy más legyen … egyszerűen minden, ami már nem kell.

2. Rázd fel magad

Olyan vagy, mint a virágok: lassan ideje kibújni a hó födte talajból és kikacsintani, hogy mi van a már meglévő valóságodon túl

Benne akarsz maradni a kis szürke világodban? Vagy felvállalod, hogy Te te vagy, és mint a tavasz, előbukkansz a frissességgel? El mered hinni, hogy különleges vagy? És nem azért, mert ezt olvasod, hanem mert itt vagy és létezel? Csodás és különleges lény vagy, de ezt neked kell felismerned.

 • Kezdj el mozogni.

Legfőképp olyan dolgot válassz, ahol igenis kapcsolatba kerülhetsz a természettel. Használd ki a friss energiákat, meríts ihletet, élvezd a madarak csicsergését. Figyelj oda arra, hogy mi van körülötted.

3. Kezdj bele valami újba

 • Legfőképp, ha már úgy érzed, hogy tökre eleged van, elmenekülnél a világ elől, akkor itt az ideje, hogy felismerj egy rejtett adottságodat.
 • Választhatsz olyasmit, amitől tartasz, hogy 2 az egyben előnyre tegyél szert. Legyőzöd a félelmed, pluszban megismersz egy teljesen új oldaladat.

4. Találd meg a kedvenc fádat

Régen nagyon fontos volt a környezet tisztelete – gondolj csak az indiánokra, őslakókra. Ők még hittek a tündérekben, a manókban, különböző más lényekben, melyek az erdőben laknak. De ne ijedj meg, ez most nem erről szól. Egyszerűen csak keress magadnak egy olyan fát, melyhez közel érzed magad és kezd el ölelgetni. Figyelj arra, hogy a szíved legyen hozzá közelebb, mert egészen más lesz a tapasztalat, ha a jobb válladat tartod a fa felé és úgy ölelsz és más, ha a balt, ahol a szíved van. Próbáld ki, ha nem hiszed. Minden alkalommal engedd el, amikor az agyad közbe lép ilyen-olyan indokkal.

Vegyél pár mély lélegzetet, majd lépj oda és ölelj újra. Amikor az agyad közbe lép másodjára, akkor már ne engedd el egyből, hanem próbálj meg túllépni a gondolatokon. Ismételd meg addig ezt a folyamatot, amíg a gondolataid nem fognak már megzavarni. Mondanám, hogy lélegezz együtt a fával, de gondolom lehetetlennek tartanád, szóval csak annyit mondok, hogy érezd a fa minden rezdülését.

5. Szabadulj el mindentől és mindenkitől

Ha már az adott környezeted ki nem állhatod, akkor kapcsolódj ki; menj el egy teljesen más helyre, akár egyedül is. Ha úgy érzed, hogy egyedül akarsz lenni, akkor teremts egy olyan helyzetet, ahol egyedül is lehetsz, de akár találkozhatsz barátokkal, ismerősökkel, vagy épp teljesen új emberekkel. Hagyj magadnak időt az egyedül létre, ahol csak te vagy és te, de olyan alkalomra is, ahol mondhatni tombolhatsz. A tavasz is ilyen: egyszerre csak egy kis kinyílás, utána már pompázás.

6. Agyalj még többet

Na ez csak vicc volt: minden agyalós témánál csinálj egy kis kártyát magadnak.

Tedd fel a kérdéseket:

– Tudok rajta változtatni?

– Akarok rajta változtatni?

– Mit tehetek?

– Minek kell feltűnnie az életemben, hogy könnyedséggel felismerjem a lehetőségeimet?

7. Kényeztesd a tested

Hajlandó vagy elpusztítani mindent, ami nem engedi, hogy könnyedséggel fogadj be mindent, ami számodra kényeztetés és örömmel fogadod minden porcikádban?

Mit is jelent az, hogy kényeztesd a tested? Bármit is jelent ez neked, hajrá! Legyen az egy finom testápoló, egy ízletes illatos étel, egy jó kis szex … bármi, ami neked könnyedséget okoz. Engedd a képzeleted, hogy megteremtse akár a legvadabb álmaidat!

Ha érdekel a megújulás és a tavasz, akkor itt olvashatsz a változásokról ebben a cikkemben is: Önismereti tréning – Változás az életben

Beragadtnak érzed magad a teremtéseiddel vagy éppen nem úgy alakulnak, mint ahogyan azt szeretnéd? Akkor itt az ideje valamit máshogy csinálni vagy pedig segítséget kérni! Bármi, ami ezt nem engedné, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni? Ha igen, és eldöntötted, hogy készen állsz, itt megnézheted, hogyan tudok segíteni Neked elkezdeni az utazást Önmagad felismeréséhez és egy Boldogabb Élethez!

Ha pedig szívesebben nézel videót, akkor itt megteheted:

2018-04-19T17:09:52+00:00