fbpx

Önmegvalósítás és a “nem köszönöm”

Köszönöm vagy mégsem? Önmegvalósítás vagy mégsem … ez itt a kérdés. Még többet vagy mégsem? Hm, többet vagy semmit.

Ahogy megszületünk és belecsöppenünk kis életünk világába, mikor elkezdünk beszélni, hirtelen mindenki megrohamoz minket, – húúúú sőőt még mielőtt tudnánk beszélni – hogy mi a helyes, mi a helytelen, mit szabad, mit nem szabad.

Bármit, amit ez a pár sor felhozott benned, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremteni? Mindenhol, ahol az önmegvalósítás útjában állsz megtagadva saját erődet, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Annyira belénk nevelik, hogy mi illik és mi nem, hogy már ettől a pár sortól is kellemetlenül tudod magad érezni, már csak azért is, hogy megengeded magadnak, hogy ilyen gondolatokat megengedj magadnak. És persze ezek után megjelenik az ítélkezés, önbírálat …. és bármi egyéb, állj meg egy pillanatra, és pusztítsd el és tedd nem teremtetté. Ehhez kell a belső erő.

Mi az, amit szabad és mi az, amit nem szabad tenned?

Ezt fogd fel, mint egy felfedezés.

Legyen kéznél egy papír és egy ceruza vagy pedig a telefonod, ami tud hangot rögzíteni. Csukd be a szemed és kérdezd meg magadtól, hogy “Mit szabadott és szabad megtennem és mit nem? vagy Mi az, amit illendő megtennem és mit nem?”.

Vegyél pár mély lélegzetet, és hagyd, hogy elkezdjenek feljönni a dolgok benned. Vesd őket papírra vagy pedig indítsd a telefonod és hajrá. Felejtsd el minden ítéletedet önmagaddal kapcsolatban – mond el magadnak, hogy ez olyan pillanat, amikor te vagy és senki más. Te nem ítéled el magad és mindig mindenkor ott vagy önmagadnak.

Mi az, amit eldöntöttél, hogy nem a szenvedélyed, de mégis igent mondasz rá? Mekkora könnyedséget okoz neked a jelenlét vagy a nem jelenlét? Mit engedsz magadnak látni, mint tűz? Mindenhol, ahol definiáltad, mit jelenet, neked a tűz, az önmegvalósítás hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Mindent, amit eldöntöttél, hogy neked megengedés vagy nem megengedés, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni? És mindenhol, ahol továbbadod, hogy mi megengedés és mi nem az, hajlandó vagy visszavenni

Mennyi “Nem, köszönöm” után fog lecsökkenni a teremtésünk?
* Mennyi idő múlva hisszük el, hogy minden dolog és történés rajtunk kívül áll és nekünk semmi közünk sincs hozzá?

Képzeld el a világot, mely tele van az igenek és nemek kavalkádjával, ahol hogy megtaláld saját igened vagy nemedet nagyon is jelen kell lenned saját életedben. Miért is mondom ezt? Hiszen nem csak emberekre, önmagadra, hanem lehetőségekre is ugyanolyan könnyedséggel tudsz nemet mondani. Nézd csak meg, hányszor fordítottál hátat az önmegvalósításnak?!

A “Nem, köszönöm” hatása

  • lemondasz valamiről pl. egy lehetőségről és még meg is köszönöd
  • egy idő után automatikusan megköszönsz mindent, amit nem kérsz, választasz
  • gyakrabban teremtesz olyan dolgokat, amiket nem feltétlen szeretnél, vagy nem épp abban a formában
  • újra fel kell ismerned saját teremtő erődet, hogy olyanokat is tudj teremteni, amikre tényleg “IGEN, KÖSZÖNÖM” – Mi más lehetséges még?

Az évek során annyira belénk ivódik ez az illedelmesség, hogy nem feltétlenül lesz egyszerű leállnod azzal, hogy “Nem, köszönöm” és lecserélni valami másra, pl. csak egy egyszerű “Nem”-re.

Amikor nemes egyszerűséggel Igent mondasz valamire, akkor a jobbik esetben tényleg szereted azt a dolgot, így még ha valaki felajánl többet, akkor egyből igent mondasz, hiszen ki ne akarna még többet valamiből, ami ínyére van.

Csak egy napra próbáld ki, hogy milyen érzés, ha csak “Nem”-et válaszolsz. Ha pl. megkérdezi valaki, “Kérsz még ebből?”, akkor válaszolhatsz olyasmit, “Nem, nagyon finom volt”. Így meghagyhatod az illedelmességet és mégsem egy köszönömmel zárod a dolgot. Miért kellene megköszönni valamit, amire nemet mondunk. Miért kellene nemet mondanod arra a folyamatra, mely egyszerűen az önmegvalósítás?

Segítség az önmegvalósításhoz

Ha beragadva érzed magad, nem jutsz előbbre az önmegvalósítással, akkor felteszed magadnak a kérdést, “Mi más lehetséges még?”. Vajon van-e benned annyi erő, hogy megadd magadnak a lendületet a következő lépés megtételére? Vagy a lendület, erő, hogy segítséget kérj? Ha igen, és eldöntötted, hogy készen állsz, akkor itt megnézheted, hogyan tudok segíteni Neked, hogy elkezdj egy utazást Önmagad felismeréséhez és egy Boldogabb Élethez!

Mit engedsz magadnak látni, mint tűz? Mindenhol, ahol definiáltad, mit jelenet, neked a tűz hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Mindent, amit eldöntöttél, hogy neked megengedés vagy nem megengedés, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni? És mindenhol, ahol továbbadod, hogy mi megengedés és mi nem az, hajlandó vagy visszavenni

Mennyi “Nem, köszönöm” után fog lecsökkenni a teremtésünk azon dolgok iránt, amiket tényleg szeretnél?
Mennyi idő múlva hisszük el, hogy minden dolog és történés rajtunk kívül áll és nekünk semmi közünk sincs hozzá?


2018-04-04T14:21:50+00:00