fbpx

Önismereti tréning – Változás az életben

Valami új! Valami más! Röpke önismereti tréning csak itt, csak neked, csak most!

Változás az életben, mint olyan egy igen nem kedvelt része az életnek, pedig ha hajlandóak lennénk ránézni az életre, mint teljesség, akkor rájönnénk, hogy:

az ÉLET MAGA A VÁLTOZÁS, minden formájában magában hordozza a változást, átalakulást, megújulást.

Belegondoltatok már abba, hogy a változás csak azért tűnik olyan nehéznek, mert évek során olyan falakat építettél, melyekben nem volt meg a könnyedség? Amolyan kemény verejtékkel megépített falakat, csak kemény verejtékkel lehet lezúzni?

Az Élet nem csak energia,de a maga szépségében önismereti tréning is egyben – ahogy mondani szokták, “Az élet a legjobb tanító”. Minden teremtődik, átalakul, újrateremtődik, újra átalakul … és amikor valaki vagy valami eldönti vagy választja, hogy nincs több átalakulás, akkor következik be az elmúlás. Addig élsz, míg változol; amikor már feladtad a változás lehetőségét, akkor az élet is lassan feladatik. Mi van, ha az amitől oly annyira félsz, jelenti az életet, mely hajt, visz előre? Minden amit ez felhoz, elpusztítanál és nem teremtetté tennél?

1. Változások az életben – megkülönböztetünk benső és külső változásokat

 • Benső változás: ide lehet sorolni mindent, amikor már annyira kényelmetlenül érezzük magunkat, szenvedünk, vagy nagyon fáj valami, hogy azon változtatni akarunk.
 • Külső változás: mások idéznek elő egy eseményt, mely ránk is hatással van. A jobbik eset, amikor képesek vagyunk elfogadni ezt a külső változást; míg a nehezebb, mikor elkezdünk harcolni ellene. Pl.
  • úgy teszel, mintha a dolgok változnának, élsz a változásban, de mégis visszatérsz a régi módszerekhez (tudatosan vagy tudattalanul szabotálod magad)
  • felhalmozol annyi kifogást, ami már túlnő rajtad is
  • várod a változást, de amikor ott van előtted, elkezdesz halogatni, hárítani
  • homokba dugod a fejed és reméled, hogy a változás, a “probléma” tovább áll
  • “elfogadod” a változást, de aktiválod magadban a kisördögöt, hogy “ez úgy sem fog működni”, így a szándék, hogy elfogadod legfőképp azzal vezérelt, hogy megbuktasd a változást – “Mondtam, hogy ez a módszer nem működik” – és persze utána másokat hibáztatsz.

Ha szembemész azzal a ténnyel, hogy az élet maga a változás – élet teremtődik – változik – átalakul – újrateremtődik, akkor feladod az élet lehetőségét. Ha már nem vagy hajlandó fejlődni, változni, onnantól kezdve már mondhatni “nincs miért élned”. Gondolj olyan emberekre, akik valamilyen szinten megteremtették maguknak, hogy gátolva legyenek – ez lehet mozgás, lehet munka elvesztése, bármi. Olyasmi, ami akkora változást / törést hozott az életükbe, melyet nem tudnak implementálni, elfogadni és változni – kvázi alkalmazkodni az új helyzethez és más módon teremteni.

2. Pár tisztító gondolat, mielőtt tovább mennénk

♥ Hányszor igazolod gondolatokkal, hamis érzelmekkel, átvett mintákkal, hogy miért nem vagy képes valamire, vagy miért nem szeretnél valamit, amit a szíved máshogy mond?

♥ Hány lehetőséget szalasztottál már el, mert elkönyvelted, eldöntötted, hogy nem tudod kezelni a változásokat?

♥ Eldöntötted valamikor, hogy nem vagy elég jó, nem tudod megcsinálni, nem vagy elég képzett, és minden, amit ez felhoz hajlandó vagy-e elpusztítani és nem teremtetté tenni?

♥ Milyen elképzeléseid vannak arról, hogy milyen is egy önismereti tréning és mit kell tőle elvárni? Minden, amit ez felhoz hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Hogyan fogadd el a változást?

Megkérdeznélek, hogy valóban el kell fogadnod a változást, vagy csak könnyedséggel belehelyezed magad az életbe és elfogadod, hogy nem tudsz kontrollálni semmit? És minden, amit ez felhoz hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

3. Az önismereti tréning néhány hatékony eszköze

Lássunk pár olyan eszközt, mely segíthet, ha tényleg hajlandó vagy jelen lenni minden szituációban és a testedben:

 • Hogyan lehet ez ennél is jobb? – kezd el magad belehelyezni ebbe a kérdésbe, hiszen ez kinyitja a kapukat akkor is, ha valami rossz történik, de akkor is, ha valami jó, hiszen behív az életedbe egy még jobbat. a rossznál is van jobb, de a jónál is van jobb?
 • Ne gondolj folyton a legrosszabbra – ez azt jelenti, hogy ne teremtsd meg vagy döntsd el előre, hogy mit is szeretnél, mint végeredmény. Vagyis mielőtt belemész egy cselekvésbe, eseménybe, ahelyett, hogy feltöltenéd ezeket mindenfajta félelemmel, pánikkal, negatív gondolattal, önostorozással – hagyd meg szabadon, hogy “Hogyan legyek könnyed ….. (az adott eseménnyel) kapcsolatban?”.

  Mi lenne, ha megengednéd magadnak, hogy olyan könnyedséggel élj meg bármit, hogy nem számítana, hogy az jól vagy rosszul sül el? Bármi, ami ezt nem engedi, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

 •  Készül fel a MÁS lehetőségekre – ne tekintsd azokat a kimeneteleket / lehetőségeket rossznak, amik nem aszerint alakulnak, hogy te mit akarsz, vagyis nem tudod a kontrollod alatt tartani. Ahelyett, hogy a rosszra készülsz, ismerd fel, hogy mindenben van lehetőség, csak nem problémaként kell bélyegezned.

Ha nehézségeid vannak a változásokkal és a továbbhaladással, nyugodtan lépj velem kapcsolatba. Milyen hozzájárulás tudok lenni én a Te valóságodban? Melyik önismereti tréning adja a legnagyobb könnyedséget?

Ha eldöntötted és készen állsz, itt tudod megtenni az első lépést, hogy elkezdd az utazást Önmagad felismerésében és egy Boldogabb Élethez!

2018-04-03T12:59:57+00:00