fbpx

Önismeret fejlesztése – a pucér igazság

Önismeret fejlesztése, kényes téma sokaknál, csak úgy, mint a meztelenség.Kérdezhetnéd, hogy kapcsolódik az egyik a másikhoz. Nos … megnézted már magad teljesen meztelenül a tükörben, de most jön a csavar, objektív szemmel? Nem azokkal a kis gondolat szösszenetekkel, melyek olyasmiket mondanak, mint “Túl nagy a hasam”; “Oh, a bőröm milyen laza”; “Nagy a fülem, bárcsak kisebb lenne” ….  Hanem azzal a szemmel, mely látja azt a csodát, amit te magad teremtettél. Még, ha tudatosan úgy is döntesz, hogy változtatni akarsz rajta, az már a te döntésed, de mindenképpen ítélkezés mentes és nem tulajdonítasz neki nagyobb jelentőséget (hiszen nem kell mindent energiával tele pumpálni, igaz?!). A mélyebb önismeret ugyanúgy lehet kényelmetlen, mint kényelmes attól függően, hogy milyen szögben nézed (mint a tükör esetében).

Mi van, ha már annyira régóta élsz együtt félelmeiddel, hogy már azt sem tudod, mi a szépség és mi nem az; nem tudod, minek van jelentősége és minek nincs. Már azt is megkérdőjelez: Önbecsülés? Önismeret fejlesztése? Mik is ezek? De mi van akkor, ha egyáltalán nem is létezik a polaritás (jó – rossz, csúnya – szép …) és ennek is csak te tulajdonítasz jelentőséget? Mi van, ha csak a változás létezik és semmi sem állandó, mint ahogyan te azt szeretnéd? Hajlandó vagy-e elismerni a csupasz valóságot úgy, hogy kilépsz a félelmek és hazugságok által épített konstans illúzióidból? És minden, amit ez felhoz, hajlandó vagy-e elpusztítani és nem teremtetté tenni?

A félelmeknek, mindegy hogy milyen formában jelennek meg az életedben, csak addig van hatalmuk feletted, amíg te hatalmat adsz nekik. Tekintsd úgy, mint egy megbízást: kötöttél egy szerződést a Félelmek Nagyurával, hogy tartson téged bizonyos kereteken belül. Ezt valamikor, valamilyen formában megtetted, mert akkor abban a helyzetben ez tűnt elfogadhatónak, használhatónak.

De egyszer minden szerződés lejár és új köttetik. Energetikai szempontból vedd úgy, hogy amit te kötsz, vissza is tudod venni, vissza tudod vonni. És most itt hozzá is tenném, hogy “Hajlandó vagy-e elpusztítani minden ítéletet, gondolatot, energiát, mely azt hitetné el veled, hogy szerződésszegést követsz el, vagy pedig hogy egy érvényben lévő szerződést, nem tudsz megszüntetni?”. Valamint hajlandó vagy minden fogalmat újrateremteni, mely ahhoz kapcsolódik, hogy mi is az önbecsülés a számodra? Minden nap korlátozzák önismeretünk fejlesztését azzal, hogy elhitetik nincs választásunk. Emlékeztessétek magatokat: Mindig van választás  ti hozzátok meg a választásokat, de kezelitek a következményeket is. Szépen elültetik a fejetekben, hogy mire vagytok vagy épp nem vagytok képesek. Küldjetek vissza mindent, ami nem hozzátok tartozik, hogy az általuk kreált kis csomagocskákkal dolgozzanak ők.

Az ilyesfajta szerződéskötés felbontások (mármint, amiket a kis Félelmek Nagyurával kötöttél) azt vonják maguk után, hogy te leszel az ura a cselekedeteidnek. Nem lesz mankó, nem lesz más, aki döntsön helyetted, nem lesz automata pilóta. Te leszel, egyedül teljes felelősséggel. Te fogod újraalkotni magadnak az önbecsülésed, a magadról alkotott képet – és meg fogsz kérdőjelezni mindent, amit mások esetleg “fontosnak” tartanának.

Itt az idő, hogy TE DÖNTS, felbontod a szerződéseidet a Félelmek Nagyurával, akkor itt a lehetőség! Az önismeret fejlesztése legyen játék és szórakozás!

Ha eldöntötted és készen állsz, itt megnézheted, hogyan tudok segíteni Neked az önismeret fejlesztésében, és abban, hogy elkezdd az utazást Önmagad felismeréséhez és egy Boldogabb Élethez.

2018-04-02T09:19:51+00:00