fbpx

C9 1-2. nap – Étrend helyett étlen

Az első és második nap olyan étrend kialakítását célozza meg, mely felkészít arra, hogy ne legyél a kajavilág bűvkörében. Megjegyzem, magamból indulok ki, mert meglepetésemre az agyam igencsak elkezdett bombázni a kajahiány érzésével.

Mindenhol, ahol az agyad elhiteti veled, hogy a kaja irányítja az életedet, figyelmen kívül hagyva biológiai érzeteidet, mint pl. a korgó gyomor, üres has érzet; vagy fordítva – manipulál, hogy azt érezd, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Milyen döntéseid, berögződéseid, ítélkezéseid vannak a testeddel, a szokásaiddal, az étkezéssel és mennyiben tagadod meg, vagy kreálsz hazugságokat ezekkel kapcsolatban? Minden, amit ez felhoz hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

 

Étrend az 1. és 2. napon

Nos,  itt igencsak puritán étrend lesz a megengedett, hiszen a nagyrészt pár dolog, mint az Aloe Vera gél, egyéb kiegészítők és a Forever Lite Ultra. Bizonyos zöldségek és gyümölcsök fogyasztása megengedett, hogy mégse legyen annyira üres  gyomrod.

Innen le tudod letölteni a Forever C9 F.I.T. füzetet, ha kíváncsi vagy, mik is vannak benne. Itt az oldalon, nem fogom részletezni.

Kezdő lépések

Őszinte leszek, ugye a program a méréssel kezdődik. Nos, nálam ez a második napon történt meg, valahogy nem tulajdonítottam neki jelentőséget, hiszen mérlegre sem állok túl sűrűn. De meglett.

A cél, hogy mit szeretnék kihozni a programból az, hogy kicsit rutinosabbá váljak újra a tornában, rendezettebbé az étkezésben. Bár, kérdéses, hogy mit nevezünk rendezettnek – nem vagyok az a nassolós, csoki evős típus, igyekszem mindig az egészségesre törekedni. Bár az Accessnek hála, már ezt is oldottam, szóval még az is lehet egészséges, amire azt mondják, hogy ezt meg azt okoz. Ez mindenkinek egyéni választása.

Első nap nehézségei

Azért valljuk be, hogy a mai világban sokan esznek megszokásból, pótlásként, vagy csak épp unalomból. Az pedig, hogy ne vegyünk ételt magunkhoz, szinte már elképzelhetetlen.

Az első napon ezzel nekem is meg kellett küzdenem, holott én nem vagyok egy nagy evő. Délután már annyira nyűglődtem, hogy megettem egy kis salátát.

Milyen dolgok jöttek fel?

 • lemaradok a falatokról (nálam ez nagyon beintegrálódott, lemaradok a jó ajánlatokról, meg ilyenek, hm …)
 • párom is megszólt párszor, hogy minek akarok én fogyókúrázni, nem is sikerült elmagyarázni neki, hogy ez nem fogyókúra
 • minél jobban jelentőségtelivé tettem valamit, pl. ha korgott a gyomrom, annál jobban felerősítettem a “problémát”
 • kiakasztott, hogy reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora 😀 atya ég, ennyiszer figyelni arra, hogy “egyek”
 • a null étrend okozott némi fennakadást a türelmemben, vagyis elég hullámzó voltam, jobban oda kellett figyelnem

A “böjt” néhány előnye

 • Az emésztőrendszer tud pihenni.

 • A test könnyebben tisztul, méregtelenít.

 • Étkezési minták megbontása és felismerése.

 • Szellemi megvilágosodás, hiszen közelebb kerülhetünk önmagunkhoz a felismeréseken keresztül.

 • Dolgozhatunk olyan érzelmi blokkokon, melyek feljönnek, tudatosabbak lehetünk.

 • Elérhetünk egy fizikai könnyedség érzést, növekedhet az energiaszint a felesleges dolgok távozásával.

 • Elősegíti a belső csendet, fokozza a spirituális kapcsolatot.

Ebéd, reggeli, vacsora, nasik … milyen kötelezőségeket tanultál meg és vettél be, melynek köszönhetően kiiktatod a tested tudatosságát, hogy akar-e enni vagy sem?

Tapasztalataim

Az első napi étrend hála a sok Aloe gélnek és kiegészítőknek megindította a méregtelenítést. Ez jó néhány nyomorcsikorgást jelent, amikor is gyakrabban látogatod meg a mosdót, mint esetleg a megszokott. Az én esetemben általánosan igaz, hogy ha kevesebbet eszem, akkor lazul a székletem is. Szóval nem tudom se megerősíteni, se cáfolni, hogy a mostani helyzet a gélnek köszönhető-e vagy csak a szokásos reakcióm.

Az étkezések szempontjából nehézség volt, hogy még annak a kevésnek is, amit mennyiségileg enni szoktam éreztem a hiányát. Van, amikor azért, mert ténylegesen éhes voltam, van amikor pedig, amolyan nassolás érzésként. A számomra meglepő dolog volt, hogy felváltva kívántam a sós és édes dolgokat, de egy idő után az édesség utáni vágy került előtérbe. Nem igen értettem, hogy miért. Minden esetre délután készítettem egy salátát magamnak, hogy könnyítsem a dolgokat.

Saláta

A második nap könnyebb volt. A sok POD & POC megtette a hatását. Jobban figyeltem magamra, kevésbé voltam türelmetlen. Nem mondom, hogy éheztem, mivel nem a fogyás volt a célom, rájöttem, hogy ami “ajánlott”, azt meg is engedem magamnak. A méregtelenítés folytatódott tovább, ennek örültem is, hisz ez volt a célom.

Testmozgás oldaláról nézve, nos mondhatni ez volt az egyik fő mozgatóerő ezzel a programmal kapcsolatban a méregtelenítés mellett. Igen, tudom, hogy enélkül is lehet tornázni, de miért ne kombinálhatnánk a kellemeset a hasznossal. Ugye  testem már jelzi pár hete, hogy szívesen elkezdene újra yogázni, pilatesezni, falat mászni. El is kezdtem én apródonként a nyújtásokat, bár csak kiskapunak használtam, hogy ne kelljen fél órára leállnom mozogni.

Szóval el is kezdtem, de valahogy 20 perc után meguntam a yogát. Túl lassúnak bizonyult. Na igen, ilyen is van. Szóval egyenlőre maradok a pilatesnél és különböző kihívásoknál, hogy erősítsek és meglátjuk, hogy alakul utána a belső nyugalmam. 🙂

De az is lehet, hogy csak a hiánnyal járó türelmetlenségem zavar be, persze POD & POC-olok ezerrel, szóval, “Hogy lehet ez ennél is jobb?”.

Ha érdekel a Clean 9, akkor itt tudod megvásárolni a vaníliás C9 Ultra Vanilla csomagot, valamint a csokis C9 Ultra Chocholate .

Ha pedig lemaradtál az “Életmódváltás kezdő lépései“-ről, akkor olvasd el nyugodtan.

2019-01-09T19:38:29+00:00