fbpx

Életmódváltás kezdő lépések

9nap, mely elkezdi átalakítani az életedet? Életmódváltás, mely nem csak a testeddel való viszonnyal kezdődik, de az önmagaddal lévő kapcsolattal átalakításához is kapcsolódik. Sokszor, sok mindennek nekileselkedünk, belekezdünk, majd abbahagyjuk. Egyszerűen visszatérünk a mindennapokhoz. De tudod, hogy neked mi az ami működik és mi nem?

Hányszorosan építettél már falat magad köré abból a téglából, hogy “Nem tudom megcsinálni!” vagy hogy “Oké, holnap elkezdem vagy máshogy csinálom”? És minden, amit ez felhozott, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Visszatérve a neked mi működik és mi nemhez: van, akinek a rutin működik. Begyakorolja a dolgokat, azok megszokássá válnak és egy idő után minden flottul megy. Vannak, akiknek ez nem megy és kell a változatosság, mert a rutin, a szokások egyszerűen halálra untatják. Te melyik vagy? Mi jellemző rád?

Szerintem az első és legfontosabb dolog egy életmódváltás előtt, hogy ezzel tisztában legyél. Például, noszogatnod kell magad, hogy tornázz? Vagy egyszerűen halogatsz? Változatos mozgásformákra vágysz? Szereted a kihívásokat? 

Ha ilyen egyszerű dolgokkal nem vagy tisztában, akkor hiába akarok én neked adni 9 napra yoga feladatokat, ha te a változatosságot kedveled, unatkozni fogsz rajta és csak szabotálod magad. De ha egyik napra választasz egy yogát, másnapra pl. pilatest stb. akkor szívesebben fogsz felkelni és gyakorlatokat végezni.

Mit jelent neked a szó “VÁLTOZÁS” és hányszor stresszelted már magad miatta, mert elhitted, hogy a “változás rossz”, “a változás időbe telik” és minden, amit ez felhoz hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

 

Szokás vagy Szándék

Sokszor hallottam már a 21 nap alatt valami szokássá válik. Nos, szerintem ez megint csak az, amit a cikk elején már feszegettem. Embertípustól függ, hogy kinél, hogy alakulnak ki a dolgok.Magamból kiindulva, én szeretem a változatosságot és nekem egy szokás kialakítása igencsak “nehézkes” feladat.

Nálam a SZÁNDÉK az, ami mozgatja a világot. Ha megvan egy erős szándék, amit meg tudok magamban fogalmazni olyannyira, hogy az megrengeti az egész benső világom olyan energiákat teremtve, mely elsöpri a környezetem is, na akkor aztán nincs mese.

De mi is kell ehhez?

Félre kell tenned egy kicsit az Egódat és a megérzéseidre hagyatkozni. Még mielőtt félelmet vagy ítélkezést keltene benned ez a mondat a megérzések itt azt jelenti, hogy el kell kezdened meghallgatni, mit mond a tested. Pl. ha szedsz valamilyen étrend-kiegészítőt, hogy fogyj és az nem használ, biztos vagy benne, hogy a tested is le akar fogyni? Hiába akar az agyad valamit elvárásokra támaszkodva, ha azt a benső világod, a tested nem tudja bevenni.

Vagyis, amit kezd el gyakorolni:

=> amikor az agyad megszólal, kommunikálj vele: köszönd meg neki, hogy elmondja a félelmeit, de mond is neki, hogy innentől te majd kezeled és kérd meg, hogy támogasson (igen, tudom, hogy furán hangzik, de pár nap elteltével igencsak bele lehet jönni).

=> ne nyomj el semmilyen érzést, csak azért mert valami negatív. Emlékezz, a hideg és a meleg víz alkot langyosat. Nem tudsz elérni tiszta pozitív állapotot, ha nem ismered el a negatívakat, félelmeket. A fej homokba dugása nem megoldás.

=> ne vedd be mások véleményét, nézőpontját: az az övéké, vagyis nem rólad szól, hanem saját magukról. Tekints ezekre úgy, mint történetekre, amin lehet egyet mosolyogni.

=> mit mond a tested: ha eszel valamit, vagy beveszel étrend-kiegészítőt, állj meg egy pillanatra és nézd meg, hogyan reagál a tested a dologra. Könnyed szabad érzés, vagy nehéz taszító. Ha az utóbbi, akkor engedd el és válassz valami mást.

Életmódváltás az Egóval

Holnap kezdem a 9 napos életmódváltás programot és mivel az agyam ma bekapcsolt és gőzerővel megpróbált olyan dolgokat elhitetni velem, mint:

  • Most kell enni, mert holnaptól 9 napig nem lehet normálisan enni
  • Tartalékolj, gyűjtögess
  • Lemaradsz róla, ha most nem
  • Majd máskor elkezded

Ezek voltak, amik nagyon kitűntek, de persze, hogy POD & POC-oltam mindent egész nap.

Ezért szeretnélek megkérni benneteket, hogy gondolkozzatok el a következő kérdéseken. A CÉL, hogy megismerd, hogyan is vélekedik az Egód önmagadról, a helyzetről … és teret nyiss olyan változásoknak, melyekre eddig nem is számítottál.

  • Milyen dolgaid, tárgyaid, tulajdonod van, mely meghatározza, ki vagy: vagyis ahol azt mondod, hogy “Az vagyok, amim van”.

  • Milyen teljesítmény, cselekvés határoz meg legjobban? – Az vagyok, amit teszek

  • Kinek gondolnak mások? – milyen híred van és ez milyen hatással van rád, mit vált ki belőled (ha több ilyen van, hogy mit gondolnak rólad mások, akkor kérlek mindegyikhez írd oda, hogy mit hoz ki belőled)

  • Mi választ el a másokkal való kapcsolatteremtéstől? – Mennyiben korlátoz a tested?

  • Mitől különülsz el, kerülsz el, mert már előre eldöntötted a végkimenetelt? – Mik a vágyaid és mi akadályoz benne, hogy tegyél értük?

  • Ki a felelős az életedért? Kinek köszönheted sikereidet, “bukásaidat”?

Hányszor helyezted a tudatosságodat, megérzéseidet háttérbe csak azért, mert az épp nem tűnt logikusnak, helyénvalónak, és bármi, ami feljött?

Test, Lélek és Univerzum egyben

Ez lehet, hogy túl spirituálisnak hangzik, de ahhoz, hogy életmódváltozást vigyél véghez, szükséged van a testedre, a benső erődre valamint a környezeted energiájára (de itt nem más emberekre gondolok, hanem a mindent körülölelő energiára).

Test


Ha eddig önpusztító életet éltél, mert meg akartál halni, akkor ismerd be, hogy ez így van és válaszd az életet.

Mond el tízszer egymás után: “Meg akarok halni” és nézd meg, hogy az mellett, hogy fura, könnyebbnek vagy nehezebbnek érzed magad. Ha könnyebbnek, semmi gond, most már tudod, hogy ez számodra igaz. Ez nem jelenti azt, hogy ez valami rossz dolog, egyszerűen csak azt, hogy most már választhatod az élni akarást is. Amint elhatározod magad, elkezdhet átalakulni a testeddel való kapcsolatod.

Lélek


Ehhez nem igen szeretnék sok mindent fűzni. Ahogy haladunk előre, csinálunk gyakorlatokat, mellyel fel lehet tárni a kapcsolatot és erősíteni azt. Ez nem csak személyiségfejlődés, de kapcsolat önmagaddal, a fensőbb éneddel, ha úgy tetszik.

Univerzum


Itt találhatók azon energiák, melyek hozzá tartoznak a kollektív tudatoz. Segítséget adhatnak neked, ha hagyod.

Hogy mit is jelent tudatosan élni, maga a tudatosság fogalma, olvasd el.

De mit is tartalmaz a 9 napos életmódváltás?

 

2019-01-02T23:46:59+00:00