fbpx

Amikor a csoda mi magunk vagyunk

Kezdjük magával a definícióval … nos mit is jelent ez hivatalosan:

A csoda egy rendkívüli, megmagyarázhatatlan jelenség, hatás, amelyre nincs magyarázat a fizikai világról eddig szerzett adatok alapján. A természet ismert törvényeivel meg nem magyarázható, s éppen ezért természetfeletti hatalomnak tulajdonított jelenség és esemény.

Oly sokszor ragaszkodunk valami hivataloshoz, számszerűhöz, tényszerűhöz. De egy ponton túl meg kell kérdőjelezned, hogy mi az ésszerű és a nem ésszerű. Manapság oly sokszor hallom, hogy “De hát az nem normális!’ … de ki definiálja a normális vagy a nem normális fogalmát? Soha sem az a kérdés, hogy mi a normális és mi nem az – a kérdés inkább az, hogy hova akarod magad beilleszteni? Milyen korlátokat akarsz elhitetni saját magaddal, hogy vannak, holott nincsenek?

Hányszor tettél nem teremtetté egy csodát, mely előbbre vitt volna, csak azért mert azt hitted, az nem normális?

Mindenhol, ahol elhitted, hogy nem tudsz az a csoda lenni, akinek TE magad gondolod önmagad, és ezt megváltoztattad, mert a mások által alkotott képhez akartál viszonyulni, hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni?

A csoda az, amit TE MAGAD CSODAKÉNT definiálsz! Elgondolkoztál már azon, mi a csoda? … Ezt teremted saját valóságodként. Túl mersz lépni saját valóságodon? De úgy is kérdezhetném, hogy TÚL MERSZ LÉPNI SAJÁT TEREMTÉSEDEN?

Hiszel a csodában? Ha igen, akkor hajlandó vagy tudatos csodatevésre is?

5 dolog, amit tehetsz, hogy tudatos csoda tevő legyél:

1. Légy hálás

Mennyire látod meg a rossz dolgokban rejlő jót is? Mennyire hagyod, hogy saját vagy épp mások negatív gondolatai magukkal ragadjanak?

Holnap, amikor felkelsz, nézd meg, miért tudsz reggel hálás lenni, majd pedig folytasd ezt a napod során. Amikor olyan nehézségekkel szembesülsz, amik eddig pl. felmérgeltek volna, vagy kihoztak volna az egyensúlyodból, most reagálj rájuk másképp és nézd meg, milyen tanulnivaló van ott neked, amit nem akarsz meglátni.

2. Hagyj fel azzal, hogy “Nem tudom”

Csak hogy ne akadj ki, a “Nem tudom” mondatot két felé fogom bontani. Amikor tudományos dolgokra mondod, vagy épp olyasmire, amivel kapcsolatban elhitted, hogy fizikálisan könyvből, videóból, vagy egyéb más forrásból kell megtanulnod. Valamint olyan “Nem tudomokra”, amikor egy választásra mondod, hogy nem tudod.

Fogj egy papírt és írj fel egy olyan dolgot, amin rágódsz mostanság:

  • írd le pontosan, hogy mi is az, ami foglalkoztat
  • mi okozza a nehézséget
  • mi hozza elő benned, hogy “Nem tudom”
  • mit szeretnél elkerülni a “Nem tudom” illúziójával

Pár tipp a “Nem tudom” kedvelőinek:

  • nem akarsz választani, mert pl. azt gondolod, hasonlóak a lehetőségek
  • azt akarod, hogy más mondja meg, mit tegyél, hogy utána mondhasd, hogy nem a te hibád volt
  • el akarod hitetni magaddal, hogy te a rosszabbikat választanád, ezért inkább nem is választasz
  • és mi a te verziód, amit itt nem soroltam fel? …..

3. Lépj ki a komfortzónádból (dobozodból)

Azt hiszem, ezt nem kell hosszadalmasan taglalnom.

Kérdezd meg magadtól: miért várod, hogy egy olyan módszer, ami eddig nem vált be, most működni fog? Ugyanaz a rutin ugyanazt, vagy nagyon hasonló eredményt fog teremteni. Ahhoz, hogy egy teljesen más valóságot tudj teremteni a már létező valóságodon túl, egy teljesen új módszert kell kipróbálni és alkalmazni.

4. Tanulj meg adni és elfogadni

5. Bízz önmagadban

Amikor elkezdesz túlagyalni akkor már biztos lehetsz benne, hogy nem te vagy a választó fél, hanem az összes gondolat melyeket másoktól tanultál, a régi tapasztalataid legfőképp a félelmek, és egyéb tényezők. Ilyenkor végy egy mély lélegzetet és térj vissza a kérdésekhez később.

Ha beragadva érzed magad, nem jutsz előbbre, akkor felteszed magadnak a kérdést, “Mi más lehetséges még?”. Vajon van-e benned annyi erő, hogy megadd magadnak a lendületet a következő lépés megtételére? Vagy a lendület, erő, hogy segítséget kérj? Ha igen, és eldöntötted, hogy készen állsz, itt megnézheted, hogyan tudok segíteni Neked, hogy elkezdj egy utazást Önmagad felismeréséhez és egy Boldogabb Élethez!

Hajlandó vagy újraformálni mindent, amit Csodának hiszel vagy nem hiszel, gondoltál vagy nem gondoltál, eldöntöttél vagy nem döntöttél el, teremtettél vagy nem teremtettél?

2018-04-04T13:29:44+00:00