fbpx

A boldogság titka – és ha nem csak egy van?

Szóval kíváncsi vagy, hogy mi a boldogság titka? Elárulom neked, hogy nem ezt a kérdést kellene feltenned magadnak. Kérdezd meg magadtól “mire vagyok képes csak azért, hogy szeressenek, elismerjenek, felfigyeljenek rám, boldog legyek”? Valóban mások szeretetére vágysz, vagy csak pótolni próbálod azt, hogy hadilábon állsz önmagad szeretetével?

Sokszor már csak akkor eszmél fel az ember a szeretetért vívott harcból, amikor már teljesen belefáradt. Hiszen hogyan tudna bárki is megadni olyasmit, amit te nem vagy hajlandó saját magadnak megadni. Hányszor van, hogy az emberek a párjuktól szüleiktől, barátaiktól várnak el dolgokat – dolgokat melyről úgy vélik, hogy majd boldoggá fogja tenni? Aztán amikor bekövetkezik az a pillanat, amire vágyott, feleszmél, hogy “Még, még, ez nem elég” és a másikat hibáztatja, hogy képtelen megadni azt, amire vágyik.

De mi is az, amire vágysz? Mit jelent neked a szeretet, boldognak lenni? Tényleg van olyan, hogy a boldogság titka, vagy csak ezzel szeretnénk elterelni a figyelmünket olyan egyszerű dolgokról, amik ott vannak az orrunk előtt?

Mennyi maszlagot vettél be és teremtettél a szeretetről, boldogságról jelentőségtelivé téve, hogy mi is lehet a boldogság titka? Hajlandó vagy-e feladni azt a választásod, hogy másoktól várd, hogy boldoggá tegyenek, ahelyett, hogy te teremtenéd meg önmagad boldogságát? Milyen energia lehetsz, mely megmutatja igazi teremtő képességed, visszaadja a felelősséged az életed felett és felébreszti a tudatosságod? Mindent, amit ez felhoz, hajlandó vagy-e elpusztítani és nem teremtetté tenni?

Mennyire vagy tisztában azzal, hogy mit jelent neked a saját boldogságot? Nézzünk csak egy példát: biztos vagy benne, hogy pl. a pénz boldogságot ad? Nem, nem ad – De, ad – összezavar igaz. Meglehet, hogy örülsz a pénznek, de végső soron jobban fogsz örülni annak, ha megvan az a dolog, esemény, amire a pénzedet költöd.

Te mitől vagy igazán boldog?

Hányszor van az, hogy egy kapcsolatban mindkét félnek egy halom elvárása van a másikkal szemben? Persze, mindkét fél elhiszi, hogy ha a másik kielégíti ezeket az elvárásokat, akkor minden happy, minden rendben, és jó úton haladnak. Csak, hogy az elvárások hazugságok, nem beszélve a kielégítésükre tett próbálkozásokkal. Erőszakos energia, mely nyomást gyakorol mindenkire, és folyamatos feszültséget generál – “hiszen meg kell, hogy feleljek neki, ezt várja el”. Az ilyesfajta “boldogság” nem könnyedséget teremt, hanem feszültséget.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mik tesznek boldoggá igazán? Ha a boldogság titkát keresed, akkor nézd meg, hogy mik azok a dolgok, amik őszinte mosoly tudnak csalni az arcodra és megteremtik benned az igazi könnyedség érzését?  És persze ne felejts el lépni, ha megvannak. Merülj el bennük, élvezd, nézd meg, hogy lehetne ennél is jobb?

Csukd be a szemed, küld el a gondolataidat, akár vissza a feladóknak is és halld meg a szíved dobogását, a hangot mely belülről jön és elkezdi feloldani benned azt a sok réteget, melyet oly régóta építgetsz.

Milyen könnyedséget teremtesz, mely könnyedséget hoz a te, a párod életébe és a közös kapcsolatotokba?

Ha eldöntötted és készen állsz, itt megnézheted, hogyan tudok segíteni Neked abban, hogy elkezdj egy utazást Önmagad felismeréséhez és egy Boldogabb Élethez!

Ha a boldogság titka valóban csak egy összetevő lenne, akkor az azt feltételezné, hogy minden egyes embert a Földön ugyanaz a dolog tenne boldoggá. De hiszen mindannyian mások vagyunk, különbözünk és ez teszi önmagunkat is, és saját boldogságunkat is olyannyira egyedivé! Élvezzétek hát, fedezzétek fel és ugorjatok egyenesen bele a hullámokba!

2018-04-03T14:27:35+00:00